dissabte, 27 de desembre del 2014

Cabussó emplomallat al riu, nova espècie vertebrada per a L'Hospitalet de Llobregat

Podiceps cristatus. Riu entre ponts, L'Hospitalet de Llobregat, 27.12.2014 © Ricard Gutiérrez

El 24.12.2014 Raúl Bastida va observar un cabussó emplomallat (Podiceps cristatus) al riu Llobregat entre el pont de la C-31 i el de l'AVE. A la mateixa zona va registrar 6 xarxets (Anas crecca), 4 fotges (Fulica atra), 1 becadell (Gallinago gallinago) i una probable cotxa blava (Luscinia svecica), molt rara a la població i sempre lligada al riu en el  nostre cas.

En data 27.12.2014 es va poder tornar a visitar la zona i, efectivament, el cabussó emplomallat seguia al tram de riu entre ponts, tot i que a mig dia va anar riu avall cap el pont de Mercabarna, ja entre els termes de Barcelona (Zona Franca) i El Prat de Llobregat, on és més freqüent des del desviament del Llobregat (Ricard Gutiérrez). Es van poder obtenir algunes fotos que s'adjunten.

Es tracta de la primera cita de l'espècie al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat i una de les més interiors al Baix Llobregat on l'espècie és freqüent al litoral a l'hivern i des de fa uns anys nia a les llacunes litorals del Delta.

El cabussó emplomallat és un ocell piscívor de distribució molt reduïda durant l'època de cria però que a l'hivern té una presència més regular a Catalunya, particularment al litoral i en alguns trams de riu (vegeu més informació a la plana del SIOC aquí). La resta d'observacions corresponents al dia 27.12.2014 són objecte d'un altre post en aquest bloc.


Podiceps cristatus. Riu entre ponts, L'Hospitalet de Llobregat, 27.12.2014 © Ricard Gutiérrez

Podiceps cristatus cabussant-se. Riu entre ponts, L'Hospitalet de Llobregat, 27.12.2014 © Ricard Gutiérrez




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada