diumenge, 19 de maig de 2013

La vida segueix... bona sort mallerengues!

I és que tothom ho diu. Sí que plou..., quin fred que fa encara..., aquesta primavera està passada per aigua...
El Llobregat porta un cabal d'aigua molt important que dificulta, per no dir impedeix, la nidificació d'ocells aquàtics a les seves illetes o marges.

Els parcs són plens d'herba i tot plegat molt humit.

Però fora d'aquí és pitjor. A muntanya, al Pirineu, per sobre de 1200 metres ha tornat a nevar. La segona quinzena de maig!

Molts ocells i moltes espècies ho tindran magre per niar o complir el seu cicle vital enguany. Uns perquè fa massa fred encara. Altres perquè no es pot nidificar en aquestes condicions. A veure què passarà...

Per això és una petita alegria comprovar avui 19.5.2013, sota la pluja, com els pollets de mallerenga petita (Periparus ater) d'un niu que teniem controlat dins un arbre de la ciutat de L'Hospitalet ja els falta molt poc per a volar i ja són plomats. Cinc pollets que esperem gaudeixin dels parcs de la ciutat i de la seva marina deltaica.

Potser enguany seran aquests de més el litoral els que aportaran la renovació generacional a una espècie que essent típica dels boscos alpins, també ha colonitzat i és present en arbredes més litorals com les de la ciutat.

Bona sort mallerengues!

Polls de Periparus ater miran la càmera del mòbil mentre són immortalitzats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada