diumenge, 2 de desembre de 2012

Ocells hivernants al parc de les Planes [aves invernantes en el parque de les Planes]

El 2.12.2012 hem pogut observar 25 espècies d'ocells al parc de les Planes, L'Hospitalet de Llobregat. D'entre elles, notables espècies hivernants, algunes escasses a la ciutat com el reietó (Regulus regulus), la mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus), el raspinell -escàs si bé local- (Certhia brachydactyla) o els molts interessants lluers (Carduelis spinus), dels que s'han detectat dos grups.

El relleu del parc provoca que els ocells es puguin observar a curta distància i que es puguin obtenir bones fotografies, sobre tot amb l'ajut del flaix per a les instantànies en masses boscoses. Les imatges adjuntes, totes del 2.12.2012, en són prova. Ens atrevim a comentar que aquest parc, amb el de can Buxeres, són potser dels indrets més interessants del litoral català per a obtenir fotografies d'ocells forestals, atès el seu efecte insular així com la poca por que presenten als visitants en una zona on la caça és lògicament prohibida.

Certhia brachydactyla

Sylvia melanocephala

Aegithalos caudatus
Lophophanes cristatus

Parus major

Periparus ater
Periparus ater
Phoenicurus ochruros
Phoenicurus ochruros
Carduelis spinus
Carduelis spinus
 
Regulus regulusEl 02/12/2012 hemos podido observar 25 especies de aves en el parque de les Planes, L'Hospitalet de Llobregat. De entre ellas, notables especies invernantes, algunas escasas en la ciudad como el reyezuelo sencillo (Regulus regulus), el mito (Aegithalos caudatus), el agateador común -escaso si bien local- (Certhia brachydactyla) o los muy interesantes lúganos (Carduelis spinus ), de los que se han detectado dos grupos.

El relieve del parque provoca que los pájaros se puedan observar a corta distancia y que se puedan obtener buenas fotografías, sobre todo con la ayuda del flash para las instantáneas en masas boscosas. Las imágenes adjuntas, todas del 02/12/2012, son prueba. Nos atrevemos a comentar que este parque, con el de Can Buxeres, son quizá de los lugares más interesantes del litoral catalán para obtener fotografías de aves forestales, dado su efecto insular así como el poco miedo que presentan a los visitantes en una zona donde la caza es lógicamente prohibida.  • Llistat d'espècies / Lista de especies (disponible a ornitho.cat)

 ≥1 
Gavina vulgar (Larus ridibundus)   
≥10 
Gavians argentats (Larus michahellis)     

~80 
Coloms roquers (Columba livia) 
≥3 
Tudons (Columba palumbus) 
 ≥15 
Cotorretes de pit gris (Myiopsitta monachus) 
Cuereta torrentera (Motacilla cinerea) 
≥2 
Cueretes blanques vulgars (Motacilla alba)

≥3 
Pit-rojos (Erithacus rubecula) 

≥4 
Cotxes fumades (Phoenicurus ochruros)

≥2 
Merles (Turdus merula)

≥2 
Tallarols capnegres (Sylvia melanocephala)
 ≥5 
Mosquiters comuns (Phylloscopus collybita) 
≥7 
Reietons (Regulus regulus) 

≥1 
Bruel (Regulus ignicapilla)    
≥6 
Mallerengues cuallargues (Aegithalos caudatus) 

≥1 
Mallerenga emplomallada (Parus cristatus) 
≥8 
Mallerengues petites (Periparus ater)     
≥1 
Mallerenga carbonera (Parus major)

≥2 
Raspinells comuns (Certhia brachydactyla) 
≥2 
Garses (Pica pica)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada