divendres, 23 de desembre del 2011

Observacions vespertines a la Torre Gran: ratpenat, falcó i martinets de nit

Noves sorpreses a la Torre Gran. Sembla que el fet que sigui una zona sense gaire presència humana, malgrat la seva desprotecció i proximitat a vials transitats, fa que sigui una zona tranquil·la i interessant per a la fauna.

El dia 22.12.2011 es va poder constatar la presència d'una femella de falcó pelegrí (Falco peregrinus) que va dormir la nit del 22 al 23.12 al capdamunt de la torre d'alta tensió de la fotografia de l'esquerra. Es tractava d'una adulta d'origen centroeuropeu atès el seu tamany i coloració, un exemplar per tant hivernant al delta del Llobregat que va triar L'Hospitalet per a descansar.

No menys interessant va ser l'observació de tres martinets de nit (Nycticorax nycticorax) resseguint el curs del riu, gairebé ja de nit, direcció mar. El martinet de nit és un hivernant força escàs a Catalunya i al delta del Llobregat s'hi apleguen uns pocs exemplars. Probablement aquests tres foren part del grup de 9 individus observats sota el pont de la C-32 el dia 18.12.2011 (Raúl Bastida). Se'n coneixen molt poques localitats d'hivernada a Catalunya.

A la zona hi havia a més tres ànecs coll-verd (A.platyrhynchos), dues xivites (T.ochropus) i al menys cinc pit-rojos (E.rubecula). Un solitari rat-penat (Pipistrellus sp.) voltava, malgrat els 14ºC de temperatura, per damunt de la bassa de laminació.

Un altre exemple més de com petites incursions al que ens queda de medi natural a L'Hospitalet poden produir dades interessants no únicament a nivell local sinó també català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada