diumenge, 23 de juny del 2019

La llúdriga (Lutra lutra) torna a L'Hospitalet de Llobregat

Era qüestió de temps, de dedicar-s'hi a buscar-la i d'una mica de sort. Aquesta combinació de factors és la que ha culminat el darrer 13 de maig de 2019 en la primera cita del segle XXI de llúdriga dins el terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat, al riu del mateix nom.

Tomàs Ballesteros i Artur Degollada, vells coneguts naturalistes del Delta del Llobregat, estan actualitzant per compte de l'Ajuntament de la ciutat el catàleg que ells mateixos van elaborar fa uns 15 anys. Dintre de les investigacions de camp que han dut a terme s'ha comptat amb una càmera de fototrampeig que va captar la nit del dia 13.5 una llúdriga al riu (foto).


La troballa va ser objecte d'atenció de Televisió de L'Hospitalet, que li va dedicar un reportatge.


Fa cinc anys, el 5.8.2014 es va detectar un exemplar a plena llum del dia al tram del mateix riu que hi ha davant Cornellà, a l'alçada del camp del RCD Espanyol.




Aquesta espècie, indicadora de bona qualitat d'aigües, ha tornat al delta del Llobregat esperem que per quedar-s'hi. La densitat de vegetació del tram de L'Hospitalet l'afavoreix, en trobar-hi indrets on passar-hi desapercebuda.

La llúdriga s'afegeix als diferents valors naturals que atresora la marina de L'Hospitalet i que inclouen un dormidor hivernal d'espècies protegides i palesen la rellevància dels espais lliures de la ciutat davant les iniciatives que només tendeixen a la construcció i destrucció del rol que la nostra zona agrícola i resta d'espais naturals i periurbans que ens queden tenen en el conjunt del Delta del Llobregat i de la conservació de la natura en general. Això passa justament en moments en que l'informe de Nacions Unides sobre la conservació de la biodiversitat i serveis ecosistèmics alerta de la greu pèrdua que estem patint i a la que hem de contribuir, no accelerant-la, sinó frenant-la. Començant per casa nostra. Començant pel nostre propi municipi. Hi donem exemple?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada