dissabte, 11 de gener del 2014

El voltor ja és al Centre de Recuperació. Epíleg

© CAR/Generalitat de Catalunya
Dijous al vespre els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya van finalment capturar l'exemplar subadult de voltor comú Gyps fulvus que era a Collblanc.

En la nota de premsa difosa pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, s'expliquen els detalls del procediment, habitual i estimem necessari en aquest cas, vista la impressió que ens va donar l'exemplar el passat dimecres observant-lo de lluny.

El Centre de Recuperació de Torreferrussa és a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, i és el centre de referència principal a la costa catalana per a la recuperació d'espècies protegides com ara el voltor. Esperem que, amb el tractament iniciat, pugui recuperar-se de l'estat de deshidratació i debilitat que presentava.

Finalment, després de tres dies al centre, el voltor va morir. Feta la necròpsia per personal del centre no es va apreciar cap símptoma de malaltia 'no-natural' com podria haver estat la derivada d'un enverinament o de la ingesta d'algun material no comestible. El diagnòstic vindria associat a la debilitat que arrossegava combinada amb la infecció que portava. 

El divendres dia 18.1.2013 es va observar un altre voltor, aquest no a L'Hospitalet però sí a prop, per sobre de Molins de Rei i Esplugues de Llobregat (Sergi Sales com.pers.) pel que aquests fenòmens ara casuals o noticiables potser esdevindran més freqüents en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada