dimecres, 20 de juny del 2012

La Gavina corsa arriba a L'Hospitalet


Segurament ja ho havia fet anteriorment, ja que exemplars de la colònia nidificant riu avall, dins el terme d'El Prat de Llobregat, a l'illa del Molí, s'han arribat a veure fins i tot a Euskadi i recentment a València. No sabem si el camí de Bilbao passa per L'Hospitalet, però és segur que associats a gavians, alguna corsa  (Larus audouinii) havia passat ja per l'espai 'aeri' de L'Hospitalet.

Sigui com sigui, el 20.6.2012 s'ha constatat aquest fet i la idoneïtat del tram de riu entre ponts per a l'espècie quan dos exemplars recuperats i procedents del Centre de Recuperació de Torreferrussa, Vallès Occidental, han estat tornats a la natura després de la seva recuperació just en aquest indret.



Els exemplars, convenientment anellats, han triat l'illa del riu per tal de descansar i aclimatar-se a la reintegració a la natura i han volat bé en el moment de ser tornades.



Aquest fet constitueix la constatació de la sospita de la presència de l'espècie al riu on, uns pocs quilòmetres més avall, la gavina corsa té una de les colònies més importants del món i constitueix de facto l'adicció d'aquesta espècie catalogada vulnerable a l'extinció a Catalunya, al catàleg de la fauna de L'Hospitalet de Llobregat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada