El bloc Naturaleza Cantabrica dels nostres amics del nord ibèric publica una interessant entrada que es fa ressó de l'editorial del diari anglès 'The Guardian' del 9.5.2011 i de l'estratègia de conservació de la biodiversitat que ha adoptat recentment la Comissió Europea, un resum de la qual en castellà teniu aquí i l'accés a tota la informació en anglès teniu aquí.
Resulta que mentre que a L'Hospitalet de Llobregat hi ha gent que s'entesta en destruir el que ens queda de natura, la zona agrícola de cal Trabal, la corrent generalitzada d'opinió i legislativa a nivell comunitari avança en sentit contrari.
La Comissió Europea es proposa com a objectius a partir d'ara mateix:
- Intensificar els esforços per a protegir les espècies i els hàbitats
- Mantenir i restaurar els ecosistemes i els seus serveis
- Vincular els objectius de biodiversitat als àmbits polítics de la UE més adequats: agricultura, silvicultura i pesca.
- Lluitar contra les espècies exòtiques invasores
- Intensificar la contribució de la UE per a evitar la pèrdua de biodiversitat a tot el món.
És a dir, traduït a escala local:
- Que cal protegir les espècies i els hàbitats que ens queden
- Que cal mantenir i restaurar els ecosistemes que tenim i allò que produeixen
- Que hem de lligar aquests objectius de biodiversitat a altres àmbits com l'agricultura o l'educació ambiental.
- Que hem de lluitar contra les espècies exòtiques invasores
- I que podem arribar a rebre fons de l'Unió Europea per a aquestes finalitats.
Però s'han assabentat de tot això els que ens dirigeixen?
Com diu el bloc de Naturaleza Cantábrica, traduint el paràgraf final del Guardian:
Inevitablemente, aquellos críticos que hasta ahora no condenaron a Bruselas por el fracaso de sus políticas de biodiversidad, no se preocuparán ahora por las libélulas, los sapos y las hepáticas, mientras que la economía se estanca y las industrias se colapsan. Esto es un error. Europa podrá proponer, pero son los estados los que deben aplicar las medidas. Y aunque el coste de conservar la biodiversidad pueda ser considerable, el precio por no hacerlo puede ser verdaderamente terrible.
És a dir: prou de destruir zones naturals, tothom hem de posar de la nostra part perquè altrament pagarem les conseqüències. Ho diu un diari internacional de prestigi. Ho diu la Comissió Europea. I ho diem molts a nivell local. La zona de Cal Trabal, la zona agrícola de L'Hospitalet de Llobregat, acull el 87% de la nostra biodiversitat. Els números canten. Les directrius són clares. No fer cas al que t'estan dient des de tot arreu només et condemnarà al fracàs absolut. A enterrar el nostre futur. I el dels nostres descendents. I contribuir a dilapidar el futur d'aquest planeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada