dijous, 9 de maig del 2013

Ànec griset i còlit gris, novetats pel #BY2013 a L'Hospitalet

Anas strepera . Riu entre ponts, 9.5.2013 © Ricard Gutiérrez

 
El 9.5.2013, tornant de fer feines per altres contrades del país hem donat un petit volt per la Torre Gran i el riu entre ponts. Poca animació: la part inundable de la Torre Gran cada cop sembla més el bosc dels tamarius. I hi havia dos cavalls. A la part amb aigua sí que hi havia dos parelles de corriol petit (el niu que deiem l'anterior entrada s'ha perdut) i una de cames-llargues. La brutícia de l'entorn però ho comença a ofegar tot.

Què ningú sap que la cames-llargues és una espècie vulnerable a l'extinció a Catalunya  i per tant infinitament més amenaçada que el falcó pelegrí (també protegit però no amenaçat) amb el que el consistori municipal s'està gastant diners? No podríem dedicar els diners que hi hagi a les espècies més amenaçades o els hàbitats que més ho necessiten? ....

Al riu, encara molt crescut, una de les dues sorpreses de la tarda: una parella d'ànecs grisets, el mascle en eclipsi ja, nedant per la vora del riu. S'ha pogut fer una foto amb la tècnica del digiscoping. Poca cosa més. De tornada, un parell de migrants a l'erm de l'antic dipòsit de vehicles (ara dipòsit de runes i abocaments): còlit gris (nou pel gran any o 'big year' #BY2013) i un bitxac rogenc. Comença a afluixar el pas.



Riu Llobregat a L’Hospitalet (entre ponts)
 
Oreneta vulgar  
Rossinyol bord  
Trist  
Polla d'aigua  
Ànecs grisets  


Bassa de la Torre Gran
 
Trist  
≥2 Pardals xarrecs  
≥10 Pardals comuns  
≥5 Gavians argentats  
≥3 Estornells vulgars  
Rossinyol  
Coloms roquers  
Cotorreta de pit gris  
Verdum  
≥8 Gafarrons  
Bitxac rogenc  
Còlit gris  
Cames llargues  
Corriols petits  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada