dimarts, 13 de desembre del 2011

Alliberament d'una guatlla maresa a la Torre Gran



El dia 12.12.2011 s'ha alliberat un primer hivern de guatlla maresa (Crex crex), espècie nova per a L'Hospitalet de Llobregat i rara en el conjunt d'Espanya (vegeu el meu bloc Rare Birds in Spain per a un comentari al respecte) si bé citada en algunes ocasions al delta del Llobregat.

L'ocell havia estat recollit a Barcelona amb una fractura i es va poder recuperar satisfactòriament al centre de recuperació de Torreferrussa. Es va triar aquest indret d'alliberament perquè els rius poden servir d'orientació per a ocells migratoris com la guatlla maresa i perquè la zona és lliure d'una alta densitat de predadors potencials de l'espècie, com podria ser el cas d'altres zones del delta del Llobregat. A més l'indret és a la seva ruta migratòria natural.

Després dels dos mesos en recuperació la mandíbula inferior de l'ocell li havia crescut una mica massa, si bé això es recuperarà al camp. No obstant això, com es veu a les imatges, l'ocell va sortir volant molt bé en el moment de l'alliberament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada