dimarts, 14 de juny del 2011

Agapornis de Namíbia, nova espècie exòtica per a L'Hospitalet


Agapornis roseicollis. Sant Josep, L'Hospitalet de Llobregat, 14.6.2011 ©Helena Arbonés


La dita de Sir Francis Bacon, 'Si la montaña no viene a Mahoma, Mahoma irá a la montaña' però al revés, sembla adient en aquest cas. Sí que ha vingut la muntanya. El 14.6.2011 s'ha afegit una nova espècie d'ocell exòtic al catàleg de la fauna de L'Hospitalet de Llobregat. Al riu? No. A cal Trabal? No. A la marina? Tampoc. Al meu balcó!

Un exemplar adult d'
Agapornis de Namíbia (Agapornis roseicollis) va ser fotografiat el migdia del 14.6.2011 a un balcó del barri de Sant Josep (Helena Arbonés). Podeu observar un parell de fotos adjuntes. Malgrat aquesta espècie de simpàtic lloro 'inseparable' ja havia estat observada de forma ocasional prèviament en llibertat a Catalunya i sense que es tingui constància de la seva eventual reproducció la present cita, al balcó d'aquest qui us escriu, és la primera que es coneix per a L'Hospitalet de Llobregat.

Aquest lloro de petita mida es distribueix de forma natural entre Angola i Sudàfrica. De 15-18 cm té un carpó blavós lluent i cua curta, amb un disseny facial característic de color rosaci i front vermella que contrastat amb el bec groguenc i l'anell ocular blanc. És una espècie típicament mantiguda en captivitat, des d'on s'haurà escapat i arribat a Sant Josep.

Un cas clar de com si no vas a veure ocells, els ocells venen a veure't...

Agapornis roseicollis. Sant Josep, L'Hospitalet de Llobregat, 14.6.2011 ©Helena Arbonés


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada